פיצוי שיכול להשתלם לתיירים הנפגעים בתאונות בחו”ל
כיום, בעידן בו מחירי הטיסות צנחו, רובנו נוסעים לחו”ל וחלקנו גם לא מעט פעמים בשנה.
במסגרת הטיול בחו”ל אנו שוכרים רכבים, לעיתים רוכבים גם על אופנועים, יוצאים לטרקים, לטיולים אתגריים, עושים רפטינג ופעילות מאתגרת, למשל אומגות, צניחות חופשיות, בנג’י ועוד. לעיתים כחלק בלתי נפרד מפעילויות אלה, תיירים נפצעים.
פציעה במהלך טיול בחו”ל היא אירוע לא פשוט, שכן הוא מתרחש רחוק מהבית, בארץ זרה, הצוות הרפואי אינו דובר את שפת האם שלנו וחוסר האונים לעיתים גדול.
רבים אינם יודעים שניתן לקבל פיצוי גם בגין תאונות שמתרחשות מחוץ לגבולות ישראל.
ניתן מסר דוגמאות לסוגי הפיצוי שניתן לקבל כשנפצעים בתאונה בחו”ל:
- ביטוח רפואי לחו”ל – רובנו עושים ביטוח בריאות לפני שאנחנו יוצאים מגבולות ישראל. לרוב הביטוח הרפואי נועד לכסות הוצאות רפואיות בחו”ל או אובדן או נזק לכבודה (מזוודות וציוד שעמו טסים).
כשאנו רוכשים את ביטוח הבריאות, לרוב מציעים לנו, מטעם חברת הביטוח או סוכן הביטוח להרחיב את הכיסוי גם לתאונות אישיות. המשמעות היא שאם חלילה אדם נפצע בחו”ל ולפציעה יש השלכות ארוכות טווח, הוא יקבל פיצוי חדפעמי בגין הנכות שתיוותר לו, כתוצאה מאותה פציעה בחו”ל.
ביטוח תאונות אישיות יכול גם להציע פיצוי חד פעמי בגין שברים. זאת אומרת, אם נפצעתם ואובחן כי אתם סובלים משבר, תהיו זכאים לפיצוי חד פעמי על עצם קרות השבר.
- ביטוח תאונות אישיות בישראל. לחלקנו יש ביטוח תאונות אישיות שאינו קשור לנסיעה לחו”ל. חשוב לבדוק כי הביטוח אינו מחריג תאונה שהתרחשה מחוץ לגבולות ישראל.
- אובדן כושר עבודה – מאז שחוקק חוק פנסיה חובה, קיימת למעסיק חובה לערוך לעובד גם ביטוח אובדן כושר עבודה. אם נפצעתם בתאונה בחו”ל ובעקבותיה אינכם מסוגלים לחזור לעבודתכם, לתקופה מסוימת או לצמיתות, תהיו זכאים לפיצוי חודשי בגין “אובדן כושר עבודה”. מרבית הביטוחים מכסים אובדן כושר עבודה לאחר שלושה חודשי המתנה, זאת אומרת החל מהחודש הרביעי לאובדן כושר העבודה.
- ביטוח סיעודי במסגרת קופת החולים – לחלקנו הגדול יש, במסגרת ביטוח הבריאות בקופת החולים כיסוי גם לסיעוד, המיועד להעניק לאדם פיצוי אם, חלילה, הוא הוגדר כסיעודי. במקרים רבים, במסגרת פציעות קשות, אדם מוגדר סיעודי משך תקופה של מספר חודשים או אף למעלה מכך. אם יש לו כיסוי לביטוח סיעודי, במסגרת קופת החולים, הוא יהיה זכאי לפיצוי חודשי, כל עוד הוא סיעודי. בדרך כלל, בפוליסות סיעוד קבוצתיות, הנערכות במסגרת קופות החולים, קיימת תקופת המתנה של 60 ימים, זאת אומרת הפיצוי ישולם החל מהחודש השלישי ואילך.
- קצבת נכות במסגרת ביטוח לאומי – אדם אשר היה מעורב בתאונה בחו”ל, בעקבותיה הוא נפצע ומושבת מעבודתו, יהיה זכאי לקצבת נכות, זמנית או קבועה (תלוי באופי ובחומרת הפגיעה) מביטוח לאומי.
אם נפצעתם בתאונה בחו”ל ונגרמו לכם נזקי גוף משמעותיים אשר השביתו אתכם מתפקוד
ונעדרתם מעבודתם, פנו אלינו ואנו נבחן את כל האפשרויות העומדות בפניכם לפיצוי ונדאג
כי תקבלו את מלוא הפיצוי המגיע לכם.
לפרטים ומידע נוסף מלאו את טופס הצור קשר ונחזור אליכם בהקדם!