הדרך לחישוב הפיצוי בתביעה בגין נזקי גוף

כשאדם מעורב בתאונה, בין אם זו תאונת דרכים, תאונה בעבודה, נפילה ברחוב או כל תאונה אחרת, ונותרה לו נכות, שיש לה השפעה על תיפקודו לצמיתות, לרוב תוגש על ידו תביעה כנגד הגורם “האשם” בתאונה.

אם זו תאונת דרכים כנהג או כנוסע ברכב, תוגש תביעה כנגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב בו ארעה התאונה. אם הוא הולך רגל שנפגע על ידי רכב הוא יתבע את ביטוח החובה של הרכב שפגע בו. אם הפגיעה ארעה בעבודה, הוא יתבע את ביטוח חבות המעבידים של מעסיקו או את מעסיקו באופן ישיר אם אין לו ביטוח. אם ארעה נפילה ברחוב, תוגש תביעה כנגד ביטוח צד שלישי של העיריה שבשטחה ארעה התאונה וכו’.

אחד מרכיבי הנזק המשמעותיים ביותר הוא הפיצוי בגין הפסדי השכר בעבר ואובדן כושר השתכרות לעתיד, עד הגיעו של התובע לגיל הפרישה.

הבסיס לחישוב הפסדי השכר הוא שכרו של התובע לפני התאונה. לגבי קטינים, נקבע בפסיקת בית המשפט העליון כיי בסיס השכר הוא השכר הממוצע במשק.

מה קורה במצב בו אדם עבד לפני התאונה אך מעסיקו לא דיווח על שכרו, או על חלק ממנו, לרשויות המס, זאת אומרת הוא הרויח את שכרו ב”שחור”? לרוב, במזומן.

במצב כזה, נקבע בפסיקת בתי המשפט, כי חלה עליו חובת הוכחה מוגברת להוכיח כי אכן השתכר ב”שחור”.

במקרים בהם נטען על ידי תובעים לאובדן הכנסה ב”שחור”, שופטים רבים קבעו לא אחת כי קיים קושי משמעותי בכך ששופטים אזרחיים מפצים תובעים על אובדן הכנסות ב”שחור”, בעוד שבאותו בית משפט – השופטים הפליליים מרשיעים את עברייני המס שהשתכרו ב”שחור”, מטילים עליהם קנסות כבדים ואף עונשי מאסר.

נקבע בפסיקת בתי המשפט כי נטל ההוכחה במקרה של טענה לאובדן הכנסות ב”שחור” הוא מוגבר וגבוה משמעותית מנטל ההוכחה המקובל במשפט האזרחי

(51%), בשל הבעייתיות בפיצוי בגין הכנסה שאינה מדווחת.

נפגעתם בתאונה? פנו אלינו כדי שנפעל עבורכם לקבלת מלוא הפיצוי המגיע לכם מהגורמים השונים.

לפרטים ומידע נוסף מלאו את טופס הצור קשר ונחזור אליכם בהקדם!