זכויותיה של ידועה בציבור לקבלת פנסיית שארים של בן זוגה המנוח

החיים מאוד דינאמיים ושבריריים. שיעור הגירושין רק הולך ועולה ומקרי המוות ממחלת הסרטן עלו לראש טבלת הסיבות לתמותה בעולם.

אנשים רבים מוצאים עצמם לבד לאחר זוגיות ראשונה שלא צלחה או שנסתיימה באופן טרגי, ילדיהם כבר בגרו והם מנהלים מערכת יחסים זוגית לכל דבר ועניין, אך ללא נישואין כדת וכדין.

מערכת יחסים ב”פרק ב’” יכולה להיות ארוכה ומשמעותית לא פחות ממערכת היחסים הראשונה, במסגרתה נולדו הילדים.

לעיתים, במערכת יחסים של “פרק ב’” בני הזוג מנהלים משק בית משותף אך רוצים לשמור הפרדה בין הנכסים שצברו עד לתחילת הזוגיות השניה, בין היתר, כדי לשמור על זכויותיהם של ילדיהם.

מימוש זכויות רפואיות

אולם, אנשים רבים אינם יודעים כי אם הם לא עיגנו את המערכת הזוגית באמצעות נישואין כדת וכדין או בהסכם ידועים בציבור, אשר מאושר בבית המשפט, במידה ואחד מבני הזוג ילך לעולמו – בן הזוג הנותר יאלץ להלחם ואף לנהל הליכים משפטיים כדי להוכיח לקרן הפנסיה של בן הזוג המנוח, כי הוא זכאי לקצבת שארים מתוקף יחסי הזוגיות שניהלו.

משרדנו ניהל את תיקה של קשישה, אשר חיה כידועה בציבור במסגרת מערכת יחסים של “פרק ב’”. בני הזוג עיגנו את מערכת היחסים ביניהם בהסכם ידועים בציבור שנחתם בפני נוטריון, אולם ההסכם לא הוגש לבית המשפט ולא אושר.

כדי להוכיח את זכאותה של האישה, נאלצנו להגיש לבית הדין לעבודה, תביעה כנגד קרן הפנסיה במסגרתה הגשנו תצהירים רבים וכל מסמך אפשרי על מנת להוכיח את מערכת היחסים שהיתה בין בני הזוג ואת זכאותה של האישה לקבלת קצבת  שארים של בן זוגה המנוח.

לאחר ניהול הליך ארוך, ניתן פסק דין המכיר באישה כידועה בציבור של המנוח ובזכאותה לקבל קצבת שארים מקרנות הפנסיה שלו.

האישה זכאית לקבל קצבאות חודשיות, משתי קרנות הפנסיה שהיו למנוח, בעלות של אלפי שקלים מדי חודש בחודשו לתוחלת חייה.

לפרטים ומידע נוסף מלאו את טופס הצור קשר ונחזור אליכם בהקדם!